Baharat İsimleri

Baharat İsimleri

Ülkemizde birçok baharat çeşidi bulunur. Bu baharatların en önemli ve çok kullanılan bazı türleri vardır. Bu türleri sizlerin beğenisine sunan Şekeroğlu baharat sınırsız hizmet ve kalitesiyle bir numara olmaktadır. Karabiber, Safran, vanilya, topuz ve diğer egzotik baharatların hikayesi binlerce yıla dayanır. Şehirleri ve yöneticileri zengin kılan, sömürgeci güçlerin savaşmasına neden olduğu güzel kokulu ve lezzetli baharatlar günümüzde çok talep görmüştür. Ayrıca baharat bitkileriyle ilgili, batıl inanç ve sevgiyi iyileştiren gizemli hikayeleri vardır. Günümüzde egzotik tahıllar, tohumlar ve baharatlar yemeklerinize çok güzel tatlar katar. Yemeğinizi özel bir dokunuşla güzelleştirmek istiyorsanız, sadece küçük bir dokunuşa ihtiyacınız var.

Baharat Ticareti ve İpek Yolu

Baharat ticareti, bin yıl boyunca önemli bir rol oynamıştır. Güç ve servetle birleşen tatlar pazarlarda satılmıştır. Hindistan, Çin ve Endonezya'dan birçok değerli baharat İpek yolu üzerinden gelmiştir. Orta Çağ'da baharat ticareti, temelde iyi kazanmış olan Osmanlı yöneticileri tarafından kontrol edilmiştir. Tarçın veya zencefil için yüksek fiyatları ödemekten yorulan Osmanlı, baharat gücünü en sonunda eline almıştır. Şekeroğlu, iyi ve kaliteli hizmet amacı ile baharatın tarihini ve kokusunu sizlere sunmaktadır.

Binlerce Yıllık Baharat Tarihi

Neolitik dönemde bile baharatlar kullanılmıştır. Eski tarihi evlerde kimyon bulunmuştur. Eski Mısırlılar soğan, sarımsak, ardıç ve kimyonu sadece gıda maddesi olarak değil, aynı zamanda 4.000 ila 5.000 yıl önce ilaç ve güzellik bakımı olarak da kullanmışlardır. Mezopotamya'dan gelen geleneklerde, bu baharatlar da ortaya çıkar. Yıldız anasonu, safran ve zencefil Çin'de 3.000 ila 4.000 yıl önce kullanılmıştır. Eski Yunanistan ve Roma filozofları ve doktorları, bugün 2,500 yıl kadar erken bir süredir kullanılmakta olan bitki ve baharatların çoğunu biliyorlardı. O zamanlar çoğunlukla şifalı bitkiler olarak kullanılıyorlardı. Büyük İskender, Pers ve Hindistan’dan biber ve tarçın getirmiştir. Bu geçen zaman zarfında siz müşterilerimizin memnuniyeti her zaman ön planda tutulmuştur. Şekeroğlu online ile baharata www.sekerogluonline.com sayfasından 24 saat ulaşabilirsiniz.

Zerdeçal ve Kişniş

Dünyada birçok baharat çeşitleri bulunur. Bu baharatlar arasında zerdeçal yerini almaktadır. Zerdeçal sarımsı, parlak, sarı renkli bir Hint baharatıdır ve kuzey ve güney Hindistan'da kullanılır. Zencefil ailesine ait yerli bir Hint bitkisinden gelir. Zerdeçal bitkisinin haşlanmış, kuru ve saf köklerinden oluşur. Yemeğin tadı ve rengi için kullanılır ve köri tozunun ana maddesidir. Hindistan'da 'Dhaniya' olarak bilinen toz kişniş, bütün tohum veya toz formunda satın alınır. Tohumlar genellikle baharatlı veya baharatsız olarak kullanılır.

Her Hint evinde vazgeçilmez bir baharat haline gelen narin, tatlı bir aroması olan bir bitkidir. Kişniş çorba, köri ve diğer gıdalarda kullanılır. Taze kişniş yaprakları çeşitli yemeklerde garnitür olarak kullanılır. Kişniş ayrıca Hindistan dışındaki birçok ülkede üretilmektedir.

Kimyon ve Hardal 

Kimyon tüm dünyada kullanılır ayrıca bütün tohum ve toz formunda da satın alınabilir ve dünyanın farklı yerlerinde yetişen bir bitkinin kurutulmuş beyaz meyvesinden gelir. Tohumları acı ve aromalıdır. Kimyon dünya mutfağında köri, baharat, ekmek, kek ve peynirde lezzet olarak kullanılır. Küçük miktarlarda kullanılır ve genellikle bağışıklığı güçlendirir. Çoğu zaman kimyon tohumları ısıtılır ve pişirilir, bu da onlara güçlü bir tat ve aroma verir. Hardal tohumları, sebze ve baharat olarak yetiştirilen bir bitkiden gelir.

Küçük siyah veya sarı, beyaz veya kahverengidirler ve fırınlandıklarında tam aromasını bırakırlar. Isıttıktan sonra çatlarlar ve özel bir lezzet verirler. Sarı beyaz hardal Çin'den gelir ve sonra kuzey Hindistan'a ulaşır. Kara hardal tohumu Güney Akdeniz bölgesinden gelir, ancak tüm dünyada yetişir. Tozlar ayrıca mayonezde kullanılır ve hardal yaprakları, yemekler için kurutulur.

Tarçın ve Kakule 

Tarçın, dökmeyen bir ağacın kabuğundan gelir. Tarçın gövdenin kurutulmuş iç kabuğudur. Bir çalı olarak yetiştirilir ve iki yıllık bir büyümenin ardından hasat için hazırdır. Tarçın yağı da ağacın kabuğundan gelir. Tarçın çubukları, Dünya mutfağında ebegümeci ve biraz köri üretimi için kullanılır. Kokusu tatlıdır, topraklıdır ve ılık, lezzetli bir tada sahiptir. Ayrıca kurutulmuş çikolatanın yanı sıra bir pişirme tozu olarak da kullanılır. Kakule, dumanlı, baharatlı tadıyla bilinir ve birçok yemekte kullanılır.

Kakule, aynı zamanda defneyaprağı, karabiber, kara kimyon, tarçın, karanfil ve Hindistan cevizi gibi meşhur baharatlarla birleşebilir. Kakule yağı, içecekler de dahil olmak üzere birçok gıdada değerli bir bileşendir. Hem tam hem de öğütülmüş biçimde kullanılır. Kakule yağının aromatik işlem görmüş yiyeceklerde, likörlerde ve ayrıca parfümeri ve ilaçlarda da uygulamaları vardır.

Online Baharat Alışverişi 

Sizlerin memnuniyeti için yıllardır çalışan ve çalışmaya devam eden firmamız Şekeroğlu Baharat sınırsız baharat çeşitleriyle sizlere hizmet vermektedir. Şekeroğlu baharat sunduğu tatlar ile memnuniyetinizi artırmaktadır. Size sunulan ürünlerimiz taze ve saklama koşullarına uygun olarak sunulmaktadır. Uygun fiyat ile sunulan ürünlerimiz sizlerin bütçesine de katkıda bulunur.