Antep Yöresel Lezzetler

Antep Yöresel Lezzetler

Antep yöresel lezzetleri, hazırladığınız yemeklerin tadını artıran zengin aromalara sahiptir. Geçmişten günümüze gastronomi alanında öncü olan Antep şehrinde dolmalardan şekerlemelere, fıstıktan kuru bakliyata kadar pek çok farklı ürünü bulabilirsiniz. Antep lezzetlerine kavuşmak için bu şehri ziyaret etmeniz gerekmez. Şekeroğlu Online üzerinden vereceğiniz siparişler ile sofralarınızda fark yaratacak pek çok ürüne kolayca ulaşabilirsiniz. Hem tatlılar hem de yemeklerde kullanabileceğiniz ürünlerle misafirlerinizi etkileyebilir, aileniz için cezbedici tatlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Tatları Katlayan Antep Fıstığı Çeşitleri

Antep fıstığı, Gaziantep’in vazgeçilmez yöresel lezzetleri arasında yer alır. Özenle yetiştirilen ağaçlardan elde edilen Antep fıstıkları, hem çiğ hem de kavrulmuş olarak tüketilebilir. İsterseniz bu kuruyemişi atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yemekler ve tatlılara ekleyerek hazırladığınız tariflerde zengin bir doku ve aroma yakalayabilirsiniz. Fıstığın toplanma zamanına ve geçirdiği işlemlere göre farklı çeşitte kuruyemişler elde etmek mümkündür. Antep fıstığı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

Antep Fıstığı Gurme: Antep fıstığı gurme çeşitleri daha büyük boylarda sunulur. Az tuzla kavrulan ürünleri atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Antep Fıstığı: Antep fıstığı, bölgede yetişen fıstık ağaçlarından özenle toplanır. Yoğun tadıyla beslenme rutinine tat katan bu kuruyemiş aynı zamanda zengin içeriği ile sayısız faydaya sahiptir.

Kabuklu Çiğ Antep Fıstığı: Kabuklu çiğ Antep fıstığı olgunlaştıktan sonra kendiliğinden daldan düşen fıstıkların toplanmasıyla elde edilir. Herhangi bir işlem görmeden paketlenen ürünler, taze tatları ve doğal aromalarıyla ön plana çıkar.

Kırmızı Antep Fıstığı İçi: Ağaçtaki fıstıklar olgunlaştıktan sonra kabukları kırmızı renk alır. Bu fıstıkların toplanması ve kabuklarından arındırılmasıyla ortaya çıkan kırmızı Antep fıstığı içi olgun lezzeti ve zengin besin değerleri ile kaliteli kuruyemişler arasında yer alır.

Boz Antep Fıstığı İçi Tane: Boz Antep fıstığı olgunlaşma döneminden yaklaşık bir ay önce toplanan erken hasat Antep fıstıklarıdır. Doğadan aldıkları yeşil renkleri ve taze lezzetleriyle hem çiğ olarak tüketilebilir hem de baklava ve tatlılarda kullanılabilir.

Baklavalık Boz Antep Fıstığı Tozu: Erken hasat Antep fıstıklarından elde edilen boz Antep fıstığı tozu, baklavaların olmazsa olmaz malzemeleri arasında yer alır.

Antep fıstığı yararları saymakla bitmeyecek zengin besin değerlerine sahiptir. Damak tadınıza uygun olan çeşitleri, sofranıza güvenle ekleyebilirsiniz. Antep fıstığı çeşitlerinden istediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Detaylı bilgi için aşağıda yer alan resme tıklayarak Antep fıstığı çeşitleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Leziz Yemeklerin Sırrı Antep Salçası

Antep yöresinin vazgeçilmez ürünleri arasında ev yapımı Antep salça çeşitleri yer alır. Domates ve acı ya da tatlı biberlerden elde edilen salçalar, katkı maddesi barındırmayan doğal içeriklere sahiptir. Yazın en sıcak döneminde olgunlaşmış domates ve biberlerle hazırlanan salçalarda güneşte kurutulmuş malzemeler kullanılır ve böylece lezzetleri korunur. Bu sayede tek bir kaşıkta bile yoğun kıvamı ve zengin aromasıyla salça lezzetini alabilirsiniz. Tencere yemeklerinin olmazsa olmazı olan salça çeşitleri ile kış aylarında taze sebze tatlarını sofralarınıza getirebilirsiniz. Aynı zamanda zengin içeriğiyle öne çıkan salça çeşitlerini, bir dilim ekşi maya ekmek üzerine sürerek atıştırmalık ya da kahvaltılık olarak da tüketebilirsiniz. Aşağıda yer alan resme tıklayarak salça çeşitlerini inceleyebilir, arzu ettiğiniz ürünü hızlıca sipariş edebilirsiniz.

Antep sofrasının ziyafet yemeklerini taçlandıran tarifi, Antep dolmalık kurular ile yapılan yemeklerdir. Patlıcan, kabak, acı biber, tatlı biber ve acur kullanılarak hazırlanan dolmalar ile misafirlerinizin damaklarını şenlendirebilirsiniz. Mevsiminde yapılan dolma yemeklerine kıyasla, dolmalık kurular ile yapılan tariflerde sebzelerin yoğun tatlarını daha net bir şekilde alabilirsiniz. Antep dolmalık kurular, özenle toplanan sebzelerin güneşte kurutulmasıyla elde edilir. Kuruyan sebzelerin içinde yer alan su buharlaşır ve tatlar daha yoğun bir şekilde ortaya çıkar. Siz de aşağıdaki resme tıklayarak arzu ettiğiniz Antep dolmalık kuru çeşitlerini satın alabilir, her mevsimde leziz sebze tatlarını yakalayabilirsiniz.

Antep Yöresel Ürünlerle Gaziantep’i Sofranıza Getirin

Antep fıstığı, Antep salçası ve Antep dolmalık kurulara ek olarak yöreye özgü sayısız ürüne Şekeroğlu Online üzerinden ulaşabilirsiniz. Pek çok çeşitte sunulan ürünler ile günün her öğününü zenginleştirebilir, damağınızı şenlendirecek tatlılar hazırlayabilirsiniz. Şekeroğlu Online tarafından sağlanan diğer Antep yöresel ürünleri şu şekilde sıralanabilir:

Antep Yöresel Şekerleme: Antep yöresel şekerlemeler içinde pestil çeşitlerine, boz fıstık kullanılarak hazırlanan muskalara ve fıstık ezmesine, cevizli sucuk, ballı çerez ve badem şekerlerine ulaşabilirsiniz.

Doğal Ekşi Soslar: Organik nar ekşisi, ev yapımı sumak ekşisi ve nar sosuyla yemek ve salataların lezzet katmanlarını artırabilirsiniz.

Antep Kahvaltılıklar: Yörede sıklıkla kullanılan zengin içerikli zahter bitkisini salamura ve kahvaltılık çeşitleri ile satın alabilirsiniz. Ayrıca Antep fıstığı ve yöresel çerezlerle hazırlanan tatlı soslar ile kahvaltıları renklendirebilirsiniz.

Pekmez ve Helva: Harnup, dut ve üzüm kullanılarak hazırlanan pekmezler ile doğal tatlılar hazırlayabilir, bunları tahin ile birleştirerek kahvaltılık soslar elde edebilirsiniz. Aynı zamanda kakaolu ve sade helvalar ile tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz.

Kuru Bakliyat: Protein açısından zengin kuru fasulye, nohut, maş fasulyesi, börülce ve bulgur çeşitleri ile besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz.

Organik Kilis Zeytinyağı: İhtiyacınıza göre farklı boyutta şişelenen organik soğuk sıkım Kilis zeytinyağı çeşitleri ile salata ve sosları tatlandırabilirsiniz.

Şekeroğlu Online tarafından sunulan Antep yöresel lezzetler, nerede olursanız olun sofranıza Gaziantep tatlarını getirir. Bu ürünler ile hazırlayacağınız yemek ve tatlıları zevkle tüketebilir, sevdiklerinizi keyifli davet sofralarında ağırlayabilirsiniz.